Klantenservice & FAQ

Klantenservice

Indien u vragen heeft over Maskie, stuur dan svp een email naar [email protected] Dan zorgen wij ervoor dat die bij de juiste persoon terecht komt en dat u uiterlijk binnen 2 werkdagen een antwoord heeft. 

1 Vragen over Maskie
1.1 Hoe lang kan je hetzelfde masker dragen?

Hoe vaak of lang dezelfde Maskie kunt dragen, is met name afhankelijk van hoe lang het comfortabel aanvoelt.

Bij gebruik voor het openbaar vervoer, is 6 uur een redelijke richtlijn. Maar als u het mondkapje bij zware inspanning gebruikt, dan wilt u het mogelijk al na 1 of 2 uur dragen verwisselen voor een fris kapje.

 

1.2 Hoe vaak moet ik het filter vervangen?
De filters worden met name gebruikt wanneer u in de nabijheid bent van kwetsbare of zieke personen of in een omgeving waar de lucht niet schoon is.
 
Voor filters houden wij een gebruikstijd aan van 8 uur, maar ook dat verschilt van de omgeving. Bij een bezoekjes aan een of enkele ouderen, wordt het filter minder bevuild dan bij gebruik in een ziekenzaal of bij gebruik in een omgeving met veel ronddwarrelend stof, roet, zaagsel e.d.
 
1.3 Hou vaak moet ik een Maskie wassen?

Het wassen van een Maskie is wenselijk wanneer het oncomfortabel aandoet. Bij gewoon gebruik, bijvoorbeeld in het openbaar vervoer, kan dat eenmaal per 6 uur dragen zijn. Bij inspanning of in omgevingen zonder schone lucht, kan dat al na een gebruik van 1 of 2 uur zijn. 

De voornaamste bescherming wordt gegeven door het filter dat u kunt verwisselen.

1.4 Heeft een Maskie geen effect zonder filter?
Het belang van mondkapjes in het openbaar vervoer is er met name opgericht dat de gebruiker geen virus verspreid. De meeste wasbare mondkapjes in het openbaar vervoer hebben geen filter en zorgen ook zonder filter al voor een beperking van verspreiding bij uitademing.
 
Zonder filter, hebben de Maskie mondkapjes al drie lagen: de buitenlaag, de comfortabele voering van de buitenlaag en een laag voor de sleuf waarin het filter geschoven kan worden. Voor gebruik in het openbaar vervoer wordt dat als voldoende gezien. In omgevingen met kwetsbare of zieke personen adviseren we om het filter te gebruiken, met name voor bescherming van uzelf bij het inademen.
 
1.5 Kan ik de filters wassen of steriliseren?

Helaas zijn onze mondkapjes wel wasbaar maar de losse filters niet.

Ook steriliseren raden wij niet aan. Bij de noodzakelijke verwarming (microwave) loopt u het risico dat het materiaal gaat smelten. Extra filters zijn verkrijgbaar in pakjes van 5 stuks.