Resultaten Augustus Mondkapje Competitie

MaskieArtist Line – August 2020

Voor de tweede keer dit jaar konden we uitkijken naar het moment waarop besloten wordt welke ontwerpen er deze maand gemaakt kunnen worden in onze Artist Line. De kwaliteit van de inzendingen overtrof onze verwachtingen. Speciale dank gaat daarom naar de kunstenaars die zoveel energie en creativiteit in dit werk hebben gestopt.

Maar ik wil daarnaast waardering uitspreken voor de inzet van het team van Terra Art Projects. Dank zij hen konden we een enquête houden met alleen inzendingen van professionele kunstenaars uit de stad Zoetermeer. En de inzendingen lieten zien dat Zoetermeer vol creativiteit en culturele kwaliteit zit.

Helaas is het aantal kunstenaarmaskers dat we per maand kunnen uitbrengen beperkt. Maar gezien de kwaliteit hopen we dat we de inzendingen van de niet gekozen kunstenaars volgende maand (vanaf 15 september) weer mogen gebruiken voor een nieuwe enquête.

Meer dan 700 personen hebben deze maand gestemd en gezamenlijk hebben ze meer dan 1.200 stemmen uitgebracht op de Zoetermeerse mondkapjes. Gezien de korte tijd van de enquête betekent dit vermoedelijk dat Zoetermeer niet alleen over een hoop culturele kracht beschikt, maar ook dat er grote groep inwoners van Zoetermeer geïnteresseerd is in wat er op cultureel gebied in Zoetermeer gebeurt.

- - - - -

Uit deze enquête zijn door de bezoekers de volgende 3 kunstenaars gekozen:

CHARLOTTE WAGEMAKER met haar inzending ‘Mysterious’.

‘Charlotte is fascinated by the patterns found in Islamic architecture. Those geometric shapes can be endlessly combined. This gives rise to new ideas that also emerge in these designs for masks.’

 

MARUS VAN DER MADE met zijn inzending ‘Zipping’.

Marus van der Made likes minimalism. In his mask design he presents that preference for minimalism by offering straight forward pictures that present humor and a message at the same time.

 

JOSÉ KOEBRUGGE met haar inzending 'Kirigami Bicycles'.

‘José Koebrugge's motto is to paint with a smile. She is fascinated by self-powered movements and a 'bicycle' is a good example of this.’

 

Daarnaast vonden wij dat de inzending ‘STOP’ van SYLVIA ESSENBERG bij iedereen een glimlach op het gezicht brengt. Iets wat we allemaal kunnen gebruiken in deze periode. Dus haar inzending is gekozen als het nieuwe mondkapje voor de jeugd.

En de inzending ‘Leaf’ van VERA ZEGERMAN geeft erg goed uiting aan de aandacht die wij graag geven voor de natuur en voor het verminderen van afval. Wij hopen haar ontwerp dan ook te verwelkomen als de eerste Maskie uit de Artist Line dat gemaakt wordt uit stof van hergebruikte PET flessen met katoen.

- - - - - -

De komende dagen hebben wij contact met ieder van de uitgekozen kunstenaars en uiterlijk begin oktober zullen de mondkapjes beschikbaar zijn op diverse verkooppunten in Zoetermeer en de rest van Nederland.

Met dank aan de kunstenaars, aan Terra Art Projects en aan iedereen die de moeite heeft genomen aan de enquête mee te doen, wens ik iedereen sterkte en een goede gezondheid toe in deze voor velen onder ons moeilijke periode.

Houd contact met familie, vrienden en collega's!

Paul Schoe

De volgende enquête wordt op 15 september geopend!