Medomics: reliable Covid 19 tests

 

Vanaf mei: betrouwbare Corona Testen van Medomics

 

Voor testcentra, voor bedrijven, op school, bij evenementen of als zelftest.

Sinds maart 2020 levert Medomics antigeen testen voor SARS-COV-2 voor bedrijven en testcentra. In augustus kwam Medomics met de eerste zelftest voor Covid 19.  Deze snelle test werkt op basis van neus- en/of keelslijm en is dusdanig eenvoudig in het gebruik dat u deze eenvoudig thuis of op het werk kunt uitvoeren. 

Bent u een testcentrum, een school, of organiseert u evenementen?
Neem dan contact op met Paul van onze support afdeling (06-42193085)
om te bespreken hoe wij u kunnen helpen.

De antigeen zelftesten vereisen geen speciale apparatuur. Het meegeleverde wattenstaafje, het plastic reageerbuisje en de test-cassette zijn voldoende om de test betrouwbaar uit te voeren.


Zelftesten op Covid 19?

Dat doet u thuis of op het werk.

 

Betrouwbaarheid

Het belang van een test is direct gerelateerd aan de betrouwbaarheid van die test. In vergelijkende studies, komt de SARS-CoV-2 test van Medomics steevast als een van de meest betrouwbare tests uit de bus. Medomics blinkt met name uit door het lage aantal deeltjes (10TCID50/mL) dat nodig is om de betrouwbaarheid te halen (ook wel genoemd de LoD: Limit of Detection).

Om de kwaliteit van zowel de positieve testresultaten (gevoeligheid)  als de negatieve testresultaten (specificiteit)  te beoordelen, vergelijken wij onze resultaten met die van de betrouwbare Real Time (RT-PCR) testen in een laboratorium.

Dit zijn de resultaten:

Gevoeligheids betrouwbaarheid:   97.73%  (94.78%-99.26%)

Specifiteits betrouwbaarheid:   99.51%  (98.24%-99.94%)

Positieve voorspellingswaarde:   99.08%  (96.71%~99.89%)

Negatieve voorspellingswaarde:   98.78%  (97.18%~99.60%)

 

In maart 2020 kwam Medomics met hun eerste SARS-CoV-2 test uit. Inmiddels is die miljoenen keren in meerdere landen gebruikt.

Dagelijks werkt het Medomics R&D team aan het verder ontwikkelen van betrouwbare testen voor Covid-19 en voor andere aandoeningen.

Wie is Medomics?

Medomics is een bedrijf dat zich specialiseert in diagnose van micro-organismen, tumoren en enkele zeldzame ziekten. Zij zijn met name betrokken bij het onderzoek en de ontwikkeling, productie en verkoop van in-vitro diagnostische reagentia en automatische instrumenten.

Hun research & development afdelingen zijn gevestigd in Nanjing (Jiangsu, China) en Morrisville (North Carolina, USA). 50% van hun medewerkers werken op de R&D afdelingen. Hun productie afdeling van meer dan 10.000 m2 voldoet aan de GMP productie standaarden van zowel de FDA (USA), CE (Europe) als de CFDA (China). Sinds juni 2020 zijn ze gecertificeerd voor de BSI ISO 13595 2016 Medical Device Quality Management System standaard.

Op 3 februari 2020 fabriceerde Medomics hun eerste Coronavirus antilichaam detectiekit en in maart 2020 konden zij deze in massa-productie nemen. Begin vorig jaar waren zij het eerste bedrijf dat, in samenwerking met de State Key laboratory of Respiratory Disease, een onderzoeksartikel over Covid-19 diagnostiek in internationale tijdschriften plaatsten.

De SARS-CoV-2 detectie-kit van Medomics is gevalideerd door CDC, Harvard Medical School en door het Columbia University Irving Medical Center (USA) en is sindsdien geëxporteerd naar tientallen landen en gebieden om te assisteren in de strijd tegen het corana virus.

Het serieproduct van Medomics voor SARS-Cov-2 detectie wordt geproduceerd volgens het ISO-13485 kwaliteitssysteem en voldoet aan de Europese CE-certificering.

De Covid-detectie sets van Medomics zijn sinds augustus 2020 geregistreerd bij het CBIG van het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport als in-vitro diagnostica.

Andere producten

Medomics is gespecialiseerd in het ontwikkelen van diagnostiek voor de medische markt. Hun voornaamste producten zijn:

Griep A Griep B-test

kwalitatief opsporen van influenzavirus type A en B antigenen in menselijke monsters in vitro.

 

 

Coronavirus-detectiereeks

Variërend van neus- uitstrijkjes tot bloed, serum en plasma testen.

 

Reagens voor snelle detectie van sikkelanemie

Zorg voor een hoogwaardige en snelle testgarantie voor kinderen met sikkelanemie.

 

Dubbel kleuringsreagens (gepatenteerde technologie)

Bied klanten snelle, nauwkeurige, eenvoudige en directe testoplossingen

 

Gynaecologische testen op baarmoederhalskanker

Bied klanten eenvoudige, nauwkeurige en gevoelige detectieoplossingen

 

Fungus fluorescerende kleuringsreagens

Bied klanten betaalbare dermatologische schimmeldetectie-oplossingen

 

Medomics Covid-19 tests voor thuis, voor op het werk, voor in het testcentrum*, voor op school en universiteit, voor sportwedstrijden en voor andere evenementen: 

* voor testcentra hebben wij zowel antigeen als antilichaam testen.